Sayfalar

30 Ağustos 2010

Milanoda Alışveriş...

Milanoya gideli epey oldu fakat haftaya tatil için planladığımız Floransa ve Roma tatili öncesi aklımdakileri unutmadan yazmak istedim...
Milano gittiğim Avrupa ülkelerinden kendine has tarzı ile beni şaşırttı, modanın başkentlerinden biri olması buna kesinlikle etken oldu, Milano çoğu ünlü markanın çıkış noktası...
Milanoda alışveriş de ilk durak meşhur Duomo meydanı diğer ismi 'piazza del duomo', şehrin ana merkezi, gezmek amacı ile de uğranması gereken şahane eski gotik kilise sizi büyüleyecektir, Galleria Vittorio Emanuelle II” “via dante” “via manzoni” “corso Vittorio Emanuelle II” nin arasında yer alır ki alışveriş için uğranması gereken duraklardır. Duomo meydanından Galleria'ya  bir giriş yapın  derim, burada en seçkin mağazaları görecekseniz, burası en eski alışveriş merkezi ünvanını kouyan bir yer, galariadan çıktığınızda sizi ünlü opera binası karşılayacaktır  'La Scala'. Burası Avrupanın en büyük opera binası.
Çevrede alışveriş; Genellike alışveriş merkezlerinden ziyade bizdeki Bağdat Caddesi, Nişantaşı konseptinde sıralanmış mağazalardan yapılmakta, şehirde eski yapıların muhafaza edilmek istenmesi,yeni binaların az olması buna etken bence, bunun yanında 'La Rinascente' isimli alışveriş merkezi sanırım tek olanı, çok katlı bu mağazada giyimden aksesuara, ev-yaşam ile ilgili hertürlü markanın ürünlerine rastlamak mümkün.

Alışveriş için; corso vittorio emanuele caddesini  de haritanızda işaretleyin derim, alışveriş için Duomo meydanı çıkış noktası ve buradan yürüyerek heryere ulaşabiliyorsunuz.
Milanodaki uğranması gereken mağazalar arasında 'Zara' geliyor, oraya kadar gitmişim Zaraya mı uğrayım demeyin, ilk kez bir Zara mağazısının konseptini bu kadar güzel buldum, mağaza çok şık dizayn edilmiş, ürünleri boşverin aynıları burda mevcut:)
Bir ikincisi Abercrombi mağazası, iddaa ediyorum,en iyisi Milonada:)
Milonada Guess marka derğeri yüksek bir marka, mağazaları oldukça fazla, arz talep meselesi olmalı.

Hamiş: Kalmak için Jolly President Hotel i öneririm, kahvaltsı müthiş, küçük mozerellaları bir harika, çalışanlar, temizlik ve oda benden iyi puan aldı:)

ünlü 'pizza del duomo' meydanından bir kare

Galleria nın içinden bir kare

2 yorum:

modafobik dedi ki...

Hayallerimin şehri! Tanrım çok şanslısın :)

Rh+ dedi ki...

çok güzel bir şehir gerçekten,umarım kısa sürede gidersin ;)