Sayfalar

31 Ocak 2010

Sex&the City 2

Sex&the City dizisini yıllarca izledik,Carrie, Samantha, Charlotte ve Miranda; 4 farklı tarz, her giydikleri moda olan bu kadınların hikayesi, kostüm direktörü Patricia Field ı unutmamak gerek, bitti diye üzülürken, herkes üzülmüş olmalı ki, ilk filmi geldi. Yakında 2.filmi geliyor. Benim favorim herzaman Sarah Jessica Parker ın canlandırdığı Carrie. Çekimlerine New Yorkta devam eden filmin, bazı sahneleri Mısırda çekilmiş. Film 28 Mayıs 2010 da vizyonda. Bu arada  sex&the city filmi gibi Türk yapımı 'Romentik Komedi Aşk Tadında' filminin fragmanlarını izlediğimde sex&the city filmini çağrıştıdı bana; metropollerde yaşayan kadın ve erkek ilişkileri antatıldığı bu benzer film, 5 Şubat da sinemalarda olacak,az kaldı.
Dönelim sex&the city filmine, filmin fragmanı beni oldukça heyecanlandırdı, Carrie çoğu sahnede, 80 li yıllardan fırlamış gibi, bana Madonnayı anımsattı. Carrie nin giydiği zımbalı ayakkabılarına bayıldım desem:)
Yazının devamı artık filmi izledikten sonra:)
Filmden bazı kareler...

























Samantha,Miranda,Carrie,Charlotte







28 Ocak 2010

Sonia Rykiel for H&M


Jimmy Choo dan sonra H&M için koleksiyon hazırlayan tasarımcılar arasına Fransız tasarımcı Sonia Rykiel da katıldı. H&M için ilk koleksiyonunu aralık ayında sergileyen Sonia, yeni  bir ikinci  koleksiyonla  aynı anda 250 H&M mağazasında 20 şubat da vitrine çıkmayı bekliyor. İkinci yeni koleksiyonda caplanlı renkler mevcut; çizgili üstler, süveter elbesiler, denizci şortları, puanlı taytlar, çizgili kazaklar, çılgın aksesuarlar...
Koleksiyon çıkar çıkmaz tükeneceği kesin gibi. Çok sayıda tanınmış ünlü Sonia Rykiel fanları arasında, bunlar arasında Sarah Jessica Parker ve Rihanna da bulunyor.

26 Ocak 2010

Furla inspired by Alice in Wonderland




Alice in Wonderland filmi henüz vizyona girmedi fakat, filmden etkilenen tasarımcılar koleksiyonlarını oluşrudular bile, daha önce film hakkında bazı bilgiler vermiştim, Versace 2010 ilkbahar koleksiyonunda da, Donetella Versace filmden etkilendiğini yazmıştım.
Gelelim Furlaya, İtalyan markası Furla 2010 ilkbahar-yaz sezonunda 'talent hub' isimli küçük bir koleksiyonla karşımıza çıkıyor, tasarımcılarını genç yetenekler arasından seçen Furla, bu koleksiyonda Fabio Sasso ve Juan Caro ile çalışmış, koleksiyonda çantalar, eşarplar, anahtarlıklar, semsiyeler, saatler, gözlük kapları da bulunuyor...Benim hoşuma gitti, siz ne dersiniz?




24 Ocak 2010

2010 Screen Actors Guild Awards Töreni


Aktörlerin yine aktörleri ödüllendirdikleri 16. Screen Actor Guild (SAG) ödül töreni Ödül töreni 21 Ocak 2010'da Shrine Exposition Center in Los Angeles, California'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül törenini izleyemedim, fakat netten ne olmuş ne bitmiş bakabildim :) Sinema dünyasında Oscar ödüllerini kazanacak sanatçılar hakkında güçlü ipuçları veren Beyaz Perde Oyuncular Derneği Ödülleri (SAG Awards), Oscar öncesi Altın Küre ödüllerinden sonra son buluşma noktası. Altın küre ödüllerine göre  sönük bir izlenim verdi bana, keza kıyafetlerde de öyle. Ödül törenlerinin vazgeçilmezi kırmızı renkte giyineneler, siyah ve beyaz renkler ön plandaydı, bunun yanında canlı renkleri tercih edenler de vardı. Kim ne giyinmiş, bir bakalım. Ben seçimlerimi yaptım, bakalım siz seçimlerinizi kimlerden yana yapacaksınız?

Merak edenler için ödül alanların listesi;
En İyi Erkek Oyuncu: Jeff Bridges, CRAZY HEART
En İyi Kadın Oyuncu: Sandra Bullock, THE BLIND SIDE
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz, INGLOURIOUS BASTERDS
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo'Nique, PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL "PUSH" BY SAPPHIRE
En İyi Oyuncu Kadrosu: INGLOURIOUS BASTERDS
Televizyon
En İyi Erkek Oyuncu SAG Ödülü - Minidizi/TV filmi: Kevin Bacon – Taking Chance
En İyi Kadın Oyuncu - Minidizi/TV filmi Drew Barrymore – Grey Gardens
En İyi Erkek Oyuncu - Drama (TV) Bryan Cranston – Breaking Bad
En İyi Kadın Oyuncu - Drama (TV) Julianna Margulies,THE GOOD WIFE
En İyi Erkek Oyuncu - Komedi (TV) Alec Baldwin,30 ROCK
En İyi Kadın Oyuncu - Komedi (TV) Tina Fey,30 ROCK
En İyi Oyuncu Kadrosu SAG Ödülü - Drama (TV) MAD MEN
En İyi Oyuncu Kadrosu SAG Ödülü - Komedi (TV) GLEE
Outstanding Performance by a Stunt Ensemble in a Television Series: STAR TREK

Diana Kruger, gecenin en şık kadınlarından biriydi. Elbisesi; ten rengi, saçları ve makyajı ile son derece uyumluydu, Diana Kruger in elbisesi Jason Wu imzasını taşıyordu.

Gecede ödül alan isimlerden biri olan Sandra Bullock seçimini siyah renkte yapan isimlerden biriydi, saç ve makyajı ile oldukça sade bir izlenim veren Sandra nın elbisesi Alexander McQueen den.
Anna, seçimini pembe renkte kullanmış, straplez elbisesi, Alberta Ferretti den.

Christina Applegate, buz mavi elbisesi Roberto Cavalli den, elbisedeki dikkat çekici detaylar kayda değer,bence gecenin en şık kadınlarından biri Christina.



 
 
 

Drew Barrymore un straplez elbisesi Monique Lhuille imazsını taşıyor,Drew o gece sınıfta kaldı bence :)
Kate Hudson bu seneye beyaz renk ile başladı, Golden Globe da olduğu gibi bu gecede beyazdan vazgeçmemiş,Kate in elbisesi Emilio Pucci den.

Penelope Cruz siyahtan vazgeçmiyor,yakışmıyor da değil hani, L'Wren Scott imzalı elbisenin omuz işlemeleri şık.
İşte benim diğer favorim, tek omuz işlemeli ve apliklerle zenginleştirilmiş bu elbise Marion Cotillard'a çok yakışmış, elbise Elie Saab imzasını taşıyor.


Gecede sunuculuk yapan Nicole Kidman seçimini etnik bir elbiseden yapmış, seçimi Nicole a çok yakışmış, elbise Oscar de la Renta imzasını taşıyor.



Anna Paquin, Alexander McQueen emprime elbisesi ile farklı bir seçim yapmış.


detaylar beni yordu:) geceden diğer şık ! kadınlar...maviler göz dolduruyor...











23 Ocak 2010

Versace 2010 İlkbahar Koleksiyon


Christina Aguilera’nın Altın Küre Ödüllerinde giydiği futuristik çizgiler taşıyan elbisesi aklıma kazınmış olmalı ki, bugün bilgisayarımı açar açmaz aklıma dank etti :) 2010 İlkbahar Versace tasarımlarını izlediğimde bu kış gününde içim ısındı diyebilirim. Her ne kadar 2010 ilkbahar koleksiyonu 2009 Eylül ayında çıkmış olsa da, biraz geçmişe dönmemek elden değildi. Donetella Versace bu tasarımlarını yaparken Tim Burton's Alice in Wonderland filminden esinlendiğini açıklamış. (Tim Burton'ın yepyeni filmi Alice in Wonderland Mart 2010 da vizyona olacakmış buarada; yapımda Johnny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Michael Sheen, Alan Rickman, Stephen Fry, Crispin Glover, Christopher Lee gibi oyuncular rol almış, merakla bekliyorum.)
Koleksiyondan bahsedersek; genellikle renkli, can alıcı pastel renkler kullanılmış, geometrik baskılar koleksiyona hâkim, ultra mini etekler, uçuşan uzun elbiseler, platform ayakkabılar, zımbalı detaylar, barok tarzı kıvrımlı çizgiler, karmaşık baskılar, parlak ve göz alıcı bir şıklık giysilerde sergileniyor. Koleksiyonda  kullanılan deri detaylar; zaman zaman deriler lazer baskılar ile çeşitlendirilmiş, altın ya da gümüş  zımbalı işlemeler, tülle ya da ipek şifonla kaplanan transparan görünümlü giysiler dikkat çekici detaylar arasında.
Reklam fotoğraflarında ise; Rolling Stones grubunun solisti Mick Jagger ile eski manken Jerry Hall'un en küçük kızı Georgia May Jagger, erkek tarafında ise Simon Nessman görev almış. Koleksiyondan göz alıcı bazı kareler seçtim…