Sayfalar

25 Şubat 2010

Londra'da Alışveriş

Geçen yıl iki kez gittiğim Lodra dan, Londra aşığı biri olarak döndüm...
 Londra sokak modası ile ünlü bir şehir, nereye baksanız farklı bir tarz, Haziran gibi tekrar gitmeyi şimdiden kafaya koydum.
Alışveriş bakımından çok geniş bir yelpazeye sahip Lodra'da her aradığınızı bulmanız mümkün.
Eğer bir gün Londra'ya yolunuz düşürse şayet, alışverişe Covent Garden dan başlayın derim. Çok geniş bir meydanı ve içerisinde hoş restoran ve kafeleri ile ünlü bir yer, ayrıca küçük butiklerin sıkça olduğu, benim Londra da en sevdiğim yer diyebilirim.
Covent Gardendan Leıcester Square yönüne doğru yürüyün, yürüyüşünüz sırasında çok fazla mağaza dikkatinizi çekecek, Leıcester Square den önce Picadilly Circus daha sonra Oxford Circus yönünde ilerlerseniz alışveriş için doğru adresdesiniz demektir, Regent Street ve Oxford Street alışverişin ve kalabalıklığın en yoğun olduğu yerler arasında olmakla birlikte H&M, Top Shop, Zara, River İsland, Debenhams gibi birçok markanın mağazaları bulunmakta ...Regent Street ve Oxford Street geç saatlere kadar mağazaların açık olduğu ünlü bir cadde, bu cadde de ortalama olarak normal fiyatlardaki ürünleri bulmanız mümkün, Oxford Street de benim asıl şaşırdığım Primark denilen dev mağaza, içinde yok yok  ve fiyatları inanılmaz uygun:)
Oxford Street'de bir diğer ünlü mağaza Selfridges, çok katlı olan bu alışveriş merkezi Londralıların gözbebeği...
Lüks birşeyleri toplu halde arıyorsanız ozaman doğruca New Bond Street'e, çoğu ünlü markanın mağazalarına hoşgeldiniz demektir, burası Bağdat Caddesi, Nişantaşı kıvamında bir yer, ya da Knightsbridge e uğrayın derim; Lonraya kadar gitmişsiniz ve Harrods a uğramadan dönmeyin derim.
  Londra'da mağazaların vitrinlerine dikkat; birbirinden şık dizayn edilen mağazalar süper, özellikle 2. ziyaretimin Aralık ayına geldiği Londra da bütün vitrinler ayrı bir titizlikle dekore edilmiş, mükemmel bir havası vardı ki sormayın:)
Hamiş: Burberry outlet'e uğramadan dönmeyin, son gittiğimde yenilenen mağazada, sezondan ve klasikleşmiş Burberry ürünlerinlerin çok şey bulabilirsiniz, adresi; 29-31 Chatham Place, Hackney.
Hamiş: Dönüşte şayet Heathrow Airport ile İstanbula dönüyorsanız, biraz para kenara atmakta fayda var, erkenden havaalanına gidin derim, vergisiz alışverişin tadını çıkarın, çoğu ünlü markanın mağazaları bulunuyor, bazı mağazalarda sezon ürünleri outlet fiyatlarında,THY sağolsun uçağım geçikmeli olduğu için hiç sıkılmadım;)))

Hiç yorum yok: